3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

alternatieven visgraat vloer
Door mariekeknippers@ram-marketing.nl

Droom jij van een houten vloer in een klassiek visgraatpatroon? Dan mag je flink in de buidel tasten als je jouw droom wil gaan verwezenlijken. Een traditioneel visgraat parket mag er dan prachtig uit zien, het is ook een investering die veel mensen zich niet kunnen veroorloven. Gelukkig zorgt de populariteit van het visgraatpatroon ervoor dat er ook veel alternatieven in de markt opduiken die de normale burger wél kan betalen.

Door slim gebruik gebruik te maken van houtlook materialen, kan je je een flinke duit besparen. Welke keuzes je hebt? In dit artikel zetten we alle opties voor een betaalbare visgraat vloer voor je op een rij!

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je ziet ze werkelijk overal: in woonmagazines, interieurblogs, op Pinterest en Instagram: de visgraat vloer is niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Veel mensen worden verliefd op het speelse patroon gecombineerd met de warme tinten van hout: een unieke manier om karakter aan te brengen in je huis. De smalle strookjes geven een verfijnde look die klasse uitstraalt. De visgraat combineert goed met veel woonstijlen: van landelijk tot industrieel. Daarom zien we dit type vloer in zoveel Nederlandse huishoudens terug!

Als je een visgraat vloer van hout wil leggen, moet je op zeker € 120 per vierkante meter rekenen. Wil je niet zoveel kwijt aan je nieuwe vloer? Dan hebben wij een aantal betaalbare alternatieven voor je klaarstaan.

1) Visgraat laminaat

De meest budgetvriendelijke optie in onze lijst is het visgraat laminaat. Dit wordt ook in het kenmerkende zigzag patroon gelegd, maar is gemaakt van verschillende lagen samengeperst hout met daarop een kunststof toplaag met een print. Dit maakt het een stuk voordeliger in aanschaf dan een echte houten vloer! Je kunt het makkelijk zelf leggen: de meeste laminaatsoorten zijn tegenwoordig voorzien van een kliksysteem, waardoor je de plankjes eenvoudig in elkaar klikt.

Houd er wel rekening mee dat je bij laminaat altijd een ondervloer moet leggen, en dat laminaat niet enorm slijtvast en zeker niet waterbestendig is. De voordeligste laminaatsoorten gaan zo’n 6-10 jaar mee.

Vanaf 25-30 euro per m2 heb je al een visgraat laminaat in huis.

+ Uiterst betaalbaar – Relatief korte levensduur
+ Makkelijk te leggen – Niet goed bestand tegen vocht
+ Natuurgetrouwe looks – Ondervloer nodig
– (Vaak) niet te combineren met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Ook een pvc vloer kun je eenvoudig in een visgraatpatroon (laten) leggen. Pvc is geluiddempend, waterbestendig, combineert uitstekend met vloerverwarming en is ook nog eens in duizenden dessins te verkrijgen. De ideale vloer voor een druk gezinsleven! Het is natuurlijk geen echt hout, maar met moderne embossing-technieken komt het er wel verdomd dichtbij. Kies je voor een click pvc vloer in visgraatpatroon, dan kies je voor een vloer die makkelijk te leggen is door het slimme kliksysteem.

Een visgraat click pvc kun je al aanschaffen vanaf 35-40 euro per vierkante meter.

+ Betaalbaar – Geen echt hout
+ Realistische houtpatronen – Ondervloer nodig
+ Eenvoudig zelf te leggen
+ Water- en krasbestendig
+ Vloerverwarming-proof

3) Visgraat plak pvc

Naast visgraat click pvc bestaat er ook een variant die verlijmd gelegd wordt. Dit heet visgraat plak pvc. De stroken van deze visgraat zijn flexibel, zacht en dus nog geluiddempender dan de click-variant. Ook geeft visgraat plak pvc warmte goed door: ideaal als je met vloerverwarming werkt.

Visgraat plak pvc moet op een perfect geëgaliseerde ondergrond verlijmd worden, en moet bijzonder nauwkeurig gelegd worden. Hoewel de aanschafkosten van deze vloer dus relatief laag zijn, doe je er goed aan om ook wat budget te reserveren voor de hulp van een professionele vloerenlegger. Alleen zo krijg je een mooi eindresultaat!

Vanaf 25-35 euro per m2 koop je al een visgraat plak pvc vloer.

+ Voordelig aan te schaffen – Hulp nodig van een vloerenlegger
+ Strak en naadloos te leggen – Perfect egale vloer nodig als ondergrond
+ Realistische houtpatronen – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zonder ondervloer te leggen

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Heb jij een favoriet gevonden tussen de bovenstaande opties en wil je er graag snel mee aan de slag? Bestel je visgraat vloer dan bij de specialist in betaalbare vloeren: Onlinevloershop. Ze hebben vele verschillende visgraat vloeren voor je in hun assortiment, en geven je een laagste prijs garantie op al hun vloeren. Als dat niet voordelig vloeren shoppen is! Vaak heb je jouw vloer al binnen 3 werkdagen in huis en kun je er nog dezelfde week mee aan de slag. En bestel je voor meer dan € 350,-? Dan leveren ze jouw vloer ook nog eens helemaal gratis bij je af!

Ga naar Onlinevloershop.nl >