Slimme tips bij het onderhoud van je pvc vloer

onderhoud pvc
Door mariekeknippers@ram-marketing.nl

Ga jij een nieuwe vloer leggen in huis? Dan overweeg je waarschijnlijk een pvc vloer: onderhoudsvriendelijker dan een houten vloer, beter van kwaliteit dan een laminaatvloer en interessant door zijn bijzonder veelzijdige looks. Je ziet ze in steeds meer woningen! Pvc vloeren zijn te verkrijgen in houtpatroon, beton- of natuursteenlook: het biedt de juiste keuze voor iedere woonstijl. Ook zijn ze makkelijk te combineren met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in veel moderne woningen terugvinden.

Ga je voor een pvc vloer, dan is het handig om je te verdiepen in het onderhoud van dit type vloer. Hoe zorg je ervoor dat je vloer ook na een aantal jaren nog blijft schitteren?

Onderhoudsvriendelijk is niet onderhoudsvrij

Verkooppunt nummer 1 bij pvc vloeren is het gemak van onderhoud. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er helemaal niks aan hoeft te doen. Geen enkele vloer is compleet onderhoudsvrij! Je reguliere schoonmaak blijft onontbeerlijk, en daarnaast helpen een paar slimme onderhoudstips de staat van je vloer in optima forma te houden. Met deze 3 tips minimaliseer je de tijd die je aan je vloeronderhoud kwijt bent, en maximaliseer je het resultaat! Een stralende pvc vloer ligt zo binnen handbereik.

1) Viltglijders aanbrengen onder je meubels

De meeste schade aan pvc vloeren ontstaat door krassende meubelpoten. Heb je dus eettafelstoelen die je regelmatig verplaatst, of verschuif je de tafel om de week een keer? Breng dan viltjes aan onder die meubels die je over je vloer schuift. Zo voorkom je lelijke krassen in je mooie vloer. Pvc is niet extreem schadegevoelig, maar kan toch minder mooi worden door oppervlakkige krassen en beschadigingen. Met viltglijders maak je scherpe hoeken zacht en voorkom je dat ze in je vloer krassen!

2) Gewoon wekelijks schoonmaken

Het lijkt té simpel voor woorden, maar de normale wekelijkse schoonmaak doet absolute wonderen voor de staat van je vloer. We bedoelen daarbij de wekelijkse stofzuigronde, en eens in de twee weken even een rondje met een (niet ál te natte) dweil. Gebruik bij het dweilen altijd een speciale pvc-reiniger: zo voorkom je dat er na het schoonmaken doffe plekken achterblijven op je vloer.

Niet alleen verwijder je oppervlakkig vuil, je zorgt er ook voor dat zand en ander korrelvormig vuil geen schade aan kan brengen aan de toplaag van je vloer. Door zandkorrels in je vloer te wrijven, kunnen er namelijk ook krassen ontstaan!

3) Dieptereiniging en nieuwe polishlaag

Wil je wat extra aandacht aan je vloer schenken? Zo eens per jaar of per 6 maanden is het met pvc slim om een dieptereiniging uit te voeren. Niet alleen verwijder je daarmee vuil wat er met de reguliere schoonmaak niet af gaat, je brengt vervolgens ook een nieuwe laag polish aan. Dat zorgt ervoor dat je pvc weer optimaal beschermd is tegen alle soorten vuil!

Begin met een regulier stofzuigrondje, en dweil je vloer met een geschikte reiniger. Ga daarna aan de slag met een zogenaamde pvc remover: dit is een intensieve reiniger die de toplaag van je vloer een dieptereiniging geeft. Je vloer is nu helemaal vuil- en vetvrij, en klaar voor de nieuwe beschermlaag. En die breng je aan met een speciale pvc polish!

Alles voor je pvc vloer online bestellen

Zoek jij een one-stop-shop waar je alles voor het onderhoud van je pvc vloer kunt vinden? Ook dan hebben we een slimme tip voor je! Vloeronderhoudswinkel.nl heeft alles op voorraad voor de reiniging en het onderhoud van je pvc vloer: je bestelt gemakkelijk online tegen de scherpste prijzen, en hebt je bestelling al binnen een aantal dagen in huis! Vloeronderhoudswinkel is dus hét adres waar je moet zijn voor jouw pvc vloer.