Waarom kiezen voor ecologisch gekweekt gras?

biologisch gras
Door mariekeknippers@ram-marketing.nl

Als je gras aan gaat leggen in je tuin, heb je een aantal keuzes te maken. Ga je zelf inzaaien, of ga je voor graszoden? En ga je voor kant-en-klare graszoden, dan heb je nog weer tal van opties om uit te kiezen. Bij veel kwekers zijn de ecologisch gekweekte zoden momenteel erg in trek. Waarom zou je daarvoor kiezen? Ze zijn meestal wat duurder in aanschaf: wat krijg je er dan eigenlijk voor terug?

Waarom is ecologisch gekweekt gras zo populair, en wat maakt ecologische graszoden zo’n goede keuze? Is het de investering waard? Laten we eens onderzoek doen naar de voordelen ervan.

1) Geen chemicaliën en netten in je grasmat

Ecologisch gekweekt gras is vooral aantrekkelijk vanwege zijn milieuvriendelijke karakter. Traditionele gazonkweekmethoden vereisen vaak het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden, die weliswaar effectief zijn, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Bij het kweken van ecologisch geteeld gras worden er geen schadelijke stoffen gebruikt en ook geen kunststof netten om de graszoden bij elkaar te houden. Dit resulteert niet alleen in een milieuvriendelijker gazon, maar draagt ook bij aan het verminderen van plastic en chemicaliën in de bodem.

2) Ideaal met kinderen en/of dieren

Heb je een gezin met kinderen of huisdieren? Dan is het fijn dat zij een fijne plek hebben om op te spelen. Een plek waar ze niet in aanraking komen met schadelijke stoffen! Als je wil dat je kind of je hond of kat vrijuit kan ravotten op het gras, is het aan te raden om een grassoort te kiezen waarbij geen chemische stoffen zijn gebruikt. Zo is er geen kans op huidirritaties of gevaarlijke situaties als ze iets in hun mond steken. Een ecologisch gekweekt gazon is met kinderen en dieren nu eenmaal een stuk veiliger!

3) Duurzaam gras, met sterke wortels

Doordat biologisch gras vaak ruim de tijd krijgt om te groeien, kan het sterke wortels ontwikkelen. En die helpen weer om je tuin gezonder te maken! Je hoeft minder vaak te sproeien in de zomer: gezonde wortels nemen voldoende water op om drogere periodes goed te doorstaan. En doordat je wortels goed vastzitten in de grond, heb je minder kans op uitspoeling bij hevige regenbuien! Kortom: met biologisch gras kun je langer van je grasmat genieten.

4) Goed voor de biodiversiteit in je tuin

Zie je steeds vaker vogels, bijen en vlinders in je tuin? Dat kan kloppen; een biologisch gazon is namelijk goed voor de biodiversiteit in de nabije omgeving. Diverse dieren en planten vinden jouw tuin ineens een veel interessantere plek om te verblijven! De afwezigheid van chemicaliën zorgt ervoor dat insecten en micro-organismen in je tuin vrijuit kunnen groeien, en dat trekt weer andere bezoekers aan. Goed voor een gezonde bodem, waar je gras ook weer van profiteert!

Ga jij ook voor ecologisch gekweekt gras?

Helemaal overtuigd? Wil je jouw tuin ook graag wat groener maken met biologisch gekweekt gras? De mooiste natuurzoden tegen een scherpe prijs vind je bij Topgazon in Drenthe. Deze ervaren kweker biedt je gezonde grasmatten die ze tegen een lage prijs bij je thuis bezorgen, waar dan ook in Nederland. Prachtig gras, zonder schadelijke stoffen en zonder netten!

Bestel bij Topgazon >