Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

duoplank vloer
Door mariekeknippers@ram-marketing.nl

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, heb je veel opties om uit te kiezen. Ben je gek op de sfeervolle looks van hout, dan beperk je het aantal keuzes al enigszins. Maar ook hier blijven de ontwikkelingen elkaar opvolgen: de ene houten vloer is de andere niet in de huidige markt. Wil je een echte houten toplaag, maar wel een makkelijk te leggen vloer met een minimale werking? Dan is een duoplank misschien wel precies wat je zoekt.

Waarom is dit soort vloeren zo populair, en wat zijn de voordelen ten opzichte van andere soorten houten vloeren? We zetten de pluspunten voor je op een rij!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Door voor een duoplank vloer te kiezen, behoud je een toplaag van echt, massief hout. Alleen de onderlaag is gemaakt van multiplex, maar daar zie je in het uiteindelijke resultaat toch niets van. In het dagelijks gebruik ziet het eruit als een massief houten vloer, en zo voelt hij ook aan. Toch betaal je een stuk minder, en is de vloer een stuk makkelijker te leggen!

+ Tot wel 80% minder werking

Bang voor een vloer die constant kraakt, en bij het minste temperatuursverschil beschadigt door uitzetten of krimpen? Dat zal je bij een duoplank vloer niet gebeuren. De slimme onderlaag van multiplex reduceert de werking van je vloer met tot wel 80% ten opzichte van een echte houten vloer. De vloer is zo goed als vormvast, wat er ook gebeurt na het leggen!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Voor iedere legvoorkeur biedt een duoplank vloer uitgebreide mogelijkheden. Snel en zwevend leggen, of juist de vloer verlijmen aan de ondergrond? Het kan allemaal. Handig als je bijvoorbeeld je vloer nog mee wilt nemen naar een volgend huis, of juist waarde wil toevoegen aan dit huis. De keuze is aan jou!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Heb je een unieke look voor ogen? Een visgraat, Hongaarse punt, of misschien een specifieke houtsoort? Duoplank vloeren zijn zo populair dat ze in praktisch in iedere houtsoort gemaakt worden. In iedere afwerking denkbaar. En je kunt er bovendien ieder legpatroon mee realiseren!

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer leggen in een huis met vloerverwarming, is dat wel zo’n goed idee? Jazeker wel! Een duoplank vloer geeft de warmte uitstekend door en vangt de temperatuursverschillen uitstekend op door zijn unieke samenstelling. Het enige waar je op moet letten, is dat de gecombineerde dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm. Met een dikkere vloer zou je namelijk wel rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen. Maar verder zijn duoplank vloeren juist uitermate geschikt!

Als professional een duoplank vloer kopen?

Wordt de volgende vloer die jij gaat leggen een duoplank vloer? Koop hem dan in bij dé specialist die je voorziet in al je behoeftes als professional. Snelle levering op locatie, flinke stapelkortingen, en vakkundig advies bij aanschaf: bij Floormade draaien ze hun hand er niet voor om! Bekijk hun volledige assortiment duoplank vloeren online, meld je aan als klant en bestel je vloer vandaag nog.

Ontdek Floormade >